Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Hobbyhöns? Javisst!

Vad är det som hindrar dig att skaffa dina alldeles egna höns? Att det är svåra förberedelser? Att det krävs mycket? Du kan vara lugn. Här listar vi saker du behöver tänka på för att skapa en miljö som funkar för både hönsen och dig. Och vet du! Vi har allt du behöver – och du får ägg och naturlig gödning till alla dina växter i din trädgård. Inget att tveka på, eller hur?

Utrymme

Hönsen behöver skydd för värme, kyla, nederbörd & blåst. Se även till att din hönsgård är säker så att du inte får påhälsning av tex räv & hök. Skydda hönsgården med ett starkt nät och låt inte dina hönor gå fritt i trädgården obevakat under kväll/natt. Storleken på hönshuset/hönsgården skiljer sig beroende på vilket sätt du väljer att hålla dina höns. Men vad du än väljer, så finns det en lösning!

Vad behöver hönan?

Höns ska alltid ha tillgång till färskt & rent vatten, sandbad, snäck-/ostronskal, kalk & anpassat foder. Vatten- & fodertråg/matare är viktigt, så att de får en naturlig koppling till mat och dryck, samt att du har ett enkelt sätt att sköta utfodringen på. Här finner du vår foderguide!

Vad gillar hönan?

Hönor gillar sittpinnar. Du vill gärna göra det mjukt för dem med strö i hönshuset: kutterspån eller halmhack – gärna något ”grönfoder” som tex Lusernhack. Vatten- & fodertråg/matare är viktigt så att de får en naturlig koppling till mat och dryck, samt att du har ett enkelt sätt att sköta utfodringen på.

Håll rent, slipp problem

Var noga med att hålla rent hos dina höns, och gör det till en rolig rutin då de är ute på dagarna. Då undviker du sjukdomar, ohyra och möss.

Registrering

Du måste registrera din hönsgård, glöm inte det! Nya regler från 21/4 2021. Läs mer här!

Besök våra butiker, så hjälper vi dig gärna, med att svara på frågor kring foder, tillbehör & skötsel.
Hitta ditt närmaste köpställe.

Lycka till!