Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Sund Premium Hund Insekt - Intervju

Sund Premium Hund med insekter är ett hållbart och spannmålsfritt fullfoder – där den enda animaliska proteinkällan är just insekter. Tidningen fick tala en stund med Kerstin Bagge, som arbetar som säljare mot återförsäljare och Jannie Christensen, som är chef i Djur & Natur-butiken i Lunnarp, Skåne. Sund Premium Hund med insekter är ett fullfoder med mycket hög kvalitet för vuxna hundar, berättar Jannie Christensen. Det är ett foder som är särskilt bra för hundar med tendenser för foderintolerans. Vi som jobbar i butik vet att det är många hundar idag som har problem med allergier mot till exempel kycklingprotein – och även spannmål.

Insektsprotein rikt på omega 3-fettsyror
-Då är sund en kanonbra produkt, eftersom den är spannmålsfri och eftersom den enda animaliska proteinkällan består av insektsmjöl, fortsätter hon.
Fodret är baserat på ett danskproducerat insektsmjöl – som kommer ifrån så kallade Black Soldier Fly-larver. Dessa larver lever av och förvandlar rester från livsmedelsindustrin till sunda och hållbara ingredienser som kan användas i djurfoder och livsmedel till människor. Sund Premium Hund med insekter är också rik på omega-3-fettsyror som är väldigt bra för päls, hud, tarm och leder. Fodret är utvecklat av danska veterinärer.

Hållbart & högkvalitativ för känsliga hundar
-Det här med insekterna kan ju verka spektakulärt, säger Kerstin Bagge. Men egentligen ska man fokusera på att det är ett väldigt högkvalitativt foder, som kort och gott är bra för din hund. Speciellt för känsliga hundar. Det är ett hypoallergent foder som innehåller nyttigheter som bra fiber som stöttar matsmältningen. Insektsproteinet har – förutom att det är en väldigt bra proteinkälla – är att det gör produkten mer hållbar.

Minimerar klimatpåverkan
-Det är väldigt bra att vi kommer tidigt med en sådan här produkt på den svenska marknaden, fortsätter Kerstin. Vi måste alla tänka kring hur vi kan bidra till att minimera klimatpåverkan. Genom att produktutveckla ett hundfoder som Land&Fritid har gjort, kan vi alla dra ett litet strå till stacken. Att det sen är baserat på insekter, det tror jag är en vanesak.

Troya äter med god aptit
Försäljningen har smygstartat via vår webbshop (djurochnatur.se) och via våra Djur & Natur-butiker, men den verkliga lanseringen sker i januari 2024. Jannies hund Troya, som är en English Staffordshire Bullterrier, har fått smaka på Sund:
-Hon åt med god aptit, och var inte alls tveksam mot det, säger Jannie. ”Staffar” har en tendens att vara lite känsliga för allergier, så det är ett foder som passar henne – och hon har mått bra. Sund Premium Hund med insekter skiljer sig inte från ett ”vanligt” hundfoder – fodret är pelleterat.
-Men jag får nog säga att det luktar godare, jämfört med ett vanligt foder. Och det kan ju vara ett plus för vissa, skrattar Jannie.

Krisberedskap med ditt husdjur

Läs mer här ->

Skaffa katt - en liten guide

Vandra med hund

Inne- och Utekatter - en guide

Sund Premium Hund Insekt - Info

En gyllene julafton för din hund

En gyllene julafton för din hund

Praktiska tips när du får kattungar

Berika din hunds liv

Berikning är olika sätt att låta din hund få utlopp för sina naturliga beteenden i en annars rätt onaturlig vardag.

Kanin- & marsvinsfoder

Hitta rätt foder till din kanin eller marsvin

Förbered din hund inför jaktsäsongen

Så förbereder du din hund. Här är några tips på vägen.

Midsommar för dig och dina djur

Anpassa firandet efter dina djurs behov. Njut av god matt och umgänge och ha samtidigt koll på att ditt djur inte råkar äta lök, vindruvor, nötter, gräslök eller mat som innehåller mycket salt. Detta är exempel på extremt giftiga råvaror för din katt och hund.

Giftiga sommarväxter, vilka är de?

17 växter som kan vara farliga för både dig och dina djur!

Ren och välvårdad hund, katt eller kanin?

5 anledningar till varför du ska tvätta dina smådjur med produkter från Espree.

Julväxterna – en dold fara för husdjuren

Växter i hemmen kan utgöra en fara för dina djur. Välj växter med omsorg och var uppmärksam på ditt djurs beteende.

Hur bygger man valpen från grunden?

Tips på hur du ger din valp ett långt och friskt liv.

Rapssåpa - för ditt husdjur

Den dryga rapssåpan kan med fördel användas som schampo till djur. Testa du också!

För snabb tillväxt hos valpen av protein?

Så ska du tänka kring din valps behov av protein och energi.

Kosttillskott för valpen – behövs det?

Det ska du tänka på för att undvika tillväxtstörningar i din växande hunds skelett och följdsjukdomar därefter.