Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Skaffa katt - en liten guide

Att skaffa en katt är en berikande och givande upplevelse som kan ge mycket glädje och sällskap i hemmet. En av de största fördelarna med att adoptera en katt är att man ger ett hem åt en behövande djur samtidigt som man får en lojal och kärleksfull följeslagare. Katter som adopteras från djurskyddsorganisationer eller djurhem får en andra chans till ett lyckligt liv och man bidrar till att minska antalet hemlösa djur.

Att adoptera en vuxen katt har många fördelar. Dessa katter är oftast redan kastrerade eller steriliserade och har passerat den intensiva perioden av uppväxt, vilket kan göra att de är mer lugna och stabila i sitt beteende. Dessutom har de ofta redan grundläggande utbildning i att använda kattlådan och klösbrädan.

Om man väljer att skaffa en kattunge från en uppfödare kommer ansvaret att ta hand om katten hela livet. Detta inkluderar att ge regelbunden veterinärvård, bra kost och uppmärksamhet på kattens fysiska och mentala välbefinnande. Katter lever vanligtvis i många år och det är viktigt att vara beredd på detta långsiktiga engagemang innan man tar beslutet att skaffa en katt.

När man förbereder hemmet för en ny katt är det viktigt att skapa en trygg och stimulerande miljö för den nya familjemedlemmen. Här är några tips för att anpassa hemmet för en katt:

  1. Skapa ett kattvänligt utrymme: Se till att katten har tillgång till en lugn och säker plats där den kan dra sig tillbaka och vila ostört.
  2. Kattmöbler och leksaker: Investera i kattmöbler såsom klätterträd, kattbäddar och klösbrädor för att tillgodose kattens naturliga behov av att klättra, sova och klösa.
  3. Kattlåda: Placera kattlådan på en lugn och tillgänglig plats i hemmet och se till att den hålls ren genom daglig rengöring.
  4. Mat och vatten: Se till att katten har tillgång till friskt vatten och näringsrik mat som är anpassad efter dess ålder och hälsa.
  5. Säkra hemmet: Ta bort farliga föremål och kemikalier från kattens räckhåll och se till att fönster och balkonger är säkrade för att förhindra olyckor.

Att skaffa en katt är ett stort ansvar men också en källa till glädje och kärlek. Genom att ge en katt ett kärleksfullt hem och ta hand om den på bästa möjliga sätt kan man skapa en stark och varaktig relation med sin fyrbenta vän.

Krisberedskap med ditt husdjur

Läs mer här ->

Vandra med hund

Inne- och Utekatter - en guide

Sund Premium Hund Insekt - Intervju

Sund Premium Hund Insekt - Info

En gyllene julafton för din hund

En gyllene julafton för din hund

Praktiska tips när du får kattungar

Berika din hunds liv

Berikning är olika sätt att låta din hund få utlopp för sina naturliga beteenden i en annars rätt onaturlig vardag.

Kanin- & marsvinsfoder

Hitta rätt foder till din kanin eller marsvin

Förbered din hund inför jaktsäsongen

Så förbereder du din hund. Här är några tips på vägen.

Midsommar för dig och dina djur

Anpassa firandet efter dina djurs behov. Njut av god matt och umgänge och ha samtidigt koll på att ditt djur inte råkar äta lök, vindruvor, nötter, gräslök eller mat som innehåller mycket salt. Detta är exempel på extremt giftiga råvaror för din katt och hund.

Giftiga sommarväxter, vilka är de?

17 växter som kan vara farliga för både dig och dina djur!

Ren och välvårdad hund, katt eller kanin?

5 anledningar till varför du ska tvätta dina smådjur med produkter från Espree.

Julväxterna – en dold fara för husdjuren

Växter i hemmen kan utgöra en fara för dina djur. Välj växter med omsorg och var uppmärksam på ditt djurs beteende.

Hur bygger man valpen från grunden?

Tips på hur du ger din valp ett långt och friskt liv.

Rapssåpa - för ditt husdjur

Den dryga rapssåpan kan med fördel användas som schampo till djur. Testa du också!

För snabb tillväxt hos valpen av protein?

Så ska du tänka kring din valps behov av protein och energi.

Kosttillskott för valpen – behövs det?

Det ska du tänka på för att undvika tillväxtstörningar i din växande hunds skelett och följdsjukdomar därefter.