Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Inne- och Utekatter - en guide

Att ta hand om en katt är både en stor glädje och ett ännu större ansvar. Att sköta om katter kräver förståelse för deras naturliga beteende och behov, särskilt när det kommer till att anpassa sig till livet inomhus eller utomhus. Denna guide syftar till att ge vägledning för att upprätthålla hälsan och trivseln hos både inne- och utekatter.

Innekatter:

Innekatter tillbringar hela eller större delen av sin tid inomhus och kräver särskild uppmärksamhet för att möta deras fysiska och mentala behov.

  1. Miljö: Innekatter bör ha tillgång till en stimulerande miljö med leksaker, klösträd och platser att klättra och utforska. Detta hjälper till att förhindra uttråkning och stimulerar deras naturliga instinkter.
  2. Mat och vatten: Se till att din innekatt har tillgång till färskt vatten och en balanserad kost som är anpassad efter deras ålder och hälsotillstånd. Regelbundna veterinärbesök kan hjälpa till att övervaka deras hälsa och förebygga eventuella problem.
  3. Sällskap: Innekatter behöver social interaktion och sällskap för att undvika ensamhet. Överväg att ha flera katter om möjligt eller ägna tid åt lek och interaktion dagligen.
  4. Toaletthantering: Se till att din innekatt har tillgång till en ren och tillräckligt stor låda för att uträtta sina behov. Lådan bör placeras på en lugn och avskild plats.

Utekatter:

Utekatter har tillgång till både inomhus- och utomhusmiljöer och behöver speciell omsorg för att hantera de potentiella faror och risker som utomhuslivet kan medföra.

  1. Säkerhet: Innan du låter din katt gå ut bör du säkerställa att omgivningen är säker från trafik, rovdjur och andra faror. Har du balkong är det viktigt att täcka denna med nät så inte katten trillar ner och skadar sig. Detta gäller självklart även för innekatter som får vistas på balkongen.
  2. Identifikation: Det är viktigt att din utekatt är märkt med en mikrochip och gärna ett halsband med kontaktinformation. Detta underlättar återförening om katten skulle gå vilse eller skadas.
  3. Vaccinationer och avmaskning: Utekatter löper större risk att utsättas för olika sjukdomar och parasiter. Se till att din katt är uppdaterad med nödvändiga vaccinationer och avmaskningar enligt veterinärens rekommendationer.
  4. Tillgång till skydd och värme: Se till att din utekatt har tillräckligt med skydd mot väder och vind, särskilt under kalla och blåsiga dagar. En kattlucka låter din katt komma in i huset även när du inte är hemma och på så sätt få en trygg plats att söka skydd på.

Sammanfattning:

Att ta hand om både inne- och utekatter kräver förståelse för deras unika behov och livsstilar. Genom att tillhandahålla en stimulerande miljö, balanserad kost, regelbunden vård och säkerhet kan du säkerställa att din katt lever ett lyckligt och hälsosamt liv, oavsett om de spenderar sin tid inomhus eller utomhus. Kom ihåg att varje katt är individuell, så anpassa din vård efter deras personliga behov och preferenser.

Så skyddar du smådjuren mot vinterns kyla och mörker

Läs mer här ->

Trygg och mysig höst för din hund

10 intressanta fakta om katten

Läs mer här ->

Sommartid med kanin & Marsvin

Läs mer här ->

Krisberedskap med ditt husdjur

Läs mer här ->

Skaffa katt - en liten guide

Vandra med hund

Sund Premium Hund Insekt - Intervju

Sund Premium Hund Insekt - Info

En gyllene julafton för din hund

En gyllene julafton för din hund

Praktiska tips när du får kattungar

Berika din hunds liv

Berikning är olika sätt att låta din hund få utlopp för sina naturliga beteenden i en annars rätt onaturlig vardag.

Kanin- & marsvinsfoder

Hitta rätt foder till din kanin eller marsvin

Läs mer här ->

Förbered din hund inför jaktsäsongen

Så förbereder du din hund. Här är några tips på vägen.

Midsommar för dig och dina djur

Anpassa firandet efter dina djurs behov. Njut av god matt och umgänge och ha samtidigt koll på att ditt djur inte råkar äta lök, vindruvor, nötter, gräslök eller mat som innehåller mycket salt. Detta är exempel på extremt giftiga råvaror för din katt och hund.

Giftiga sommarväxter, vilka är de?

17 växter som kan vara farliga för både dig och dina djur!

Ren och välvårdad hund, katt eller kanin?

5 anledningar till varför du ska tvätta dina smådjur med produkter från Espree.

Julväxterna – en dold fara för husdjuren

Växter i hemmen kan utgöra en fara för dina djur. Välj växter med omsorg och var uppmärksam på ditt djurs beteende.

Hur bygger man valpen från grunden?

Tips på hur du ger din valp ett långt och friskt liv.

Rapssåpa - för ditt husdjur

Den dryga rapssåpan kan med fördel användas som schampo till djur. Testa du också!

För snabb tillväxt hos valpen av protein?

Så ska du tänka kring din valps behov av protein och energi.

Kosttillskott för valpen – behövs det?

Det ska du tänka på för att undvika tillväxtstörningar i din växande hunds skelett och följdsjukdomar därefter.