Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Varför stiger produkter i pris?
Tackor och lamm på bete

Detta bör en tacka äta

För att din tacka ska kunna föda starka och livskraftiga lamm som tidigt börjar dia, är det viktigt att den dräktiga tackan får foder av hög kvalité och att hennes näringsbehov blir tillgodosett.

Under de sista åtta veckorna av dräktigheten växer lammen 85 % av sin födelsevikt. Under den här tiden behöver tackan mycket näring samtidigt som hennes konsumtionsförmåga minskar. Genom att utfodra med Fiol Vital som är ett energitätt kraftfoder med mycket protein såväl som AAT, tillgodoser man tackans näringsbehov samtidigt som hon kan producera mycket råmjölk av bra kvalité. Fiol Vital passar både tackor och lamm och fungerar utmärkt vid tre tillfällen:

  • Dräktighet
  • Digivning
  • Tillväxt

Rekommenderad giva Fiol Vital till dräktiga och digivande tackor med två lamm:

Fiol Vital (kg)      

0,3 kg – 6 veckor före lamning 
1,1 kg – 2 veckor före lamning 
1,5 kg – Digivning

Rekommenderad giva Fiol Vital, kg per tacka och dag med ett ensilage innehållande 10,9 MJ/kg ts och 130 g rp/kg ts. Fodergivan måste alltid anpassas efter grovfodrets kvalité. Under dräktigheten och digivningen kan kraftfodergivan förändras med +/- 0,4 kg beroende på hur många lamm som tackan har.

Delar av ovan information är hämtad från Lammproducenterna.

Elektrolyter till kalvar

Motverkar vätskebrist och diarré

Lamm i stall

Checklista vid lamning

När årets lamningssäsong närmar sig, innebär det en intensiv period för dig som är lammproducent. Här får du 8 konkreta tips som är bra att ha till hands.

Stängseltips för beteshagar

Vad du ska tänka på när du ska stängsla dina beteshagar.

Stalosan F - Effektiv hygien med lågt pH

Stalosan F avdödar bakterier, virus, svampar och parasiter. Den är därför mycket effektiv mot mikroorganismer som kan orsaka diarré, koccidios, ledinfektioner, klövproblem, höga celltal, mastit och hudsår.

Därför bör du göra en grovfoderanalys

Komponera foderstaten till dina djur för att täcka deras behov på bästa sätt.

Hov i ströprodukt

Rätt ströprodukt, vi har den!

Smaken är som, ja, ni vet resten av meningen! Därför har vi ett stort urval av ströprodukter, både vad gäller form och råvara. Dessutom kan man med fördel blanda olika sorter.

Kalv på halmbädd

Så får du en bättre stallmiljö utan gift

Letar du efter en prisvärd desinfektionsprodukt som kan användas i alla typer av stall och som inte är giftigt, varken för djur eller människor?

Får på bete

Detta ska du tänka på inför fårens betessäsong

Huvudregeln är att dina får ska vara ute under sommaren. Tänk bland annat på ett bra och rikligt dricksvatten och hur du ska hantera dina stängsel. Vi ger dig flera tips inför betessäsongen!

Får på bete

Foderguide för lamm, tacka och bagge

Vi ger dig tips på vilka foder du ska ge till dina djur.

Vallgräs

Vilken vallfröblandning ska jag välja?

OptiVall står för starka vallfröblandningar med hög kvalitet och väl provat sortmaterial i Sverige. Vallfröblandningarna har spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och ett sortiment som passar från norr till söder.

Betande hästar

7 tips vid stödsådd av betesmark

Har man upptrampade betesmarker som utsatts för hårda påfrestningar gäller det att agera och nyetablera eller stödså betesvallarna. Vi ger dig tips på hur du stödsår din betesmark.

Lamm på halmbädd

7 tips för att öka lammets överlevnad

Tackor och lamm behöver extra omvårdnad tiden innan och efter lamning. Lär dig hur du kan hjälpa dina djur.