Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Bete för nöt

Optimal hälsa på betet

Under betesperioden när kossorna går ute på bete är det extra viktigt att de får i sig rätt näring. 

Här kommer därför några tips till dig som har mjölk eller köttdjur ute på bete.

  • God tillgång till vatten
  • Tillgång till skugga
  • Placera gärna vatten nära skugga.
  • Ge extra saltsten under sommaren
  • Ge mineralbalja så korna får i sig rätt mineraler och spårämnen

Se till att dina kossor får i sig viktiga mineraler och spårämnen även under betesperioden.

Slickbaljor som passar extra bra till betet är: 

Deltamin Slick Vitlök som innehåller mineraler och spårämnen anpassade för mjölk- och köttdjur på bete med organiskt selen för starka friska kalvar. Baljans höga melassinnehåll gör den extra smaklig. Den innehåller även en tillsats av vitlök som verkar avskräckande för flugor och bitande insekter. Produkten har ingen karens för mjölk eller till slakt. Så länge djuren inte överkonsumerar slickbaljan finns det ingen risk att vitlökssmaken går över till mjölk eller kött. KRAV GODKÄND

Deltamin Nöt Slick är en Smaklig slickbalja speciellt för betet. Deltamin Slick Nöt innehåller mycket salt vilket gynnar konsumtionen. På så sätt får djuren i sig tillräcklig mängd för att täcka sitt behov av exempelvis magnesium. Deltamin Slick Nöt innehåller höga nivåer av viktiga mikromineraler, inklusive selen, för att gynna både fruktsamhet och tillväxt. KRAV GODKÄND


Deltamin Slick Sin
som är en smaklig slickbalja för sinkor på betet. Det höga melassinnehållet i Deltamin Slick Sin gör den mycket smaklig och gynnar därmed konsumtionen. Nivåerna av mineraler, vitaminer och spårämnen är anpassade för sinkor. Selenet är i vomskyddad form och E-vitaminet naturligt för bästa upptag och överförsel till råmjölk. KRAV GODKÄND

EasyLick HighMag är en extra smaklig slickbalja för betet med högt melass-innehåll. EasyLick HighMag har tack vare sitt höga melassinnehåll en lite mjukare konsistens. Produkten uppskattas av djuren och konsumtionen kan på sätt hållas hög. Därmed säkerställs att djuren verkligen får i sig det magnesium, vitaminer och mikromineraler de behöver. Produkten är tillverkad på ett sätt så att konsistensen behålls även vid mycket regn. KRAV GODKÄND

 

 

Till betet- Deltamin Slick Vitlök

Läs mer här ->

Råmjölksersättning till kalv

Läs mer här ->

Råmjölkersättning till lamm

Läs mer här ->

Vässa din fårproduktion året runt

Elektrolyter till kalvar

Motverkar vätskebrist och diarré

Lamm i stall

Checklista vid lamning

När årets lamningssäsong närmar sig, innebär det en intensiv period för dig som är lammproducent. Här får du 8 konkreta tips som är bra att ha till hands.

Stängseltips för beteshagar

Vad du ska tänka på när du ska stängsla dina beteshagar.

Stalosan F - Effektiv hygien med lågt pH

Stalosan F avdödar bakterier, virus, svampar och parasiter. Den är därför mycket effektiv mot mikroorganismer som kan orsaka diarré, koccidios, ledinfektioner, klövproblem, höga celltal, mastit och hudsår.

Därför bör du göra en grovfoderanalys

Komponera foderstaten till dina djur för att täcka deras behov på bästa sätt.

Hov i ströprodukt

Rätt ströprodukt, vi har den!

Smaken är som, ja, ni vet resten av meningen! Därför har vi ett stort urval av ströprodukter, både vad gäller form och råvara. Dessutom kan man med fördel blanda olika sorter.

Tackor och lamm på bete

Detta bör en tacka äta

För att din tacka ska kunna föda starka och livskraftiga lamm som tidigt börjar dia, är det viktigt att den dräktiga tackan får foder av hög kvalité och att hennes näringsbehov blir tillgodosett.

Kalv på halmbädd

Så får du en bättre stallmiljö utan gift

Letar du efter en prisvärd desinfektionsprodukt som kan användas i alla typer av stall och som inte är giftigt, varken för djur eller människor?

Får på bete

Detta ska du tänka på inför fårens betessäsong

Huvudregeln är att dina får ska vara ute under sommaren. Tänk bland annat på ett bra och rikligt dricksvatten och hur du ska hantera dina stängsel. Vi ger dig flera tips inför betessäsongen!

Får på bete

Foderguide för lamm, tacka och bagge

Vi ger dig tips på vilka foder du ska ge till dina djur.

Vallgräs

Vilken vallfröblandning ska jag välja?

OptiVall står för starka vallfröblandningar med hög kvalitet och väl provat sortmaterial i Sverige. Vallfröblandningarna har spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och ett sortiment som passar från norr till söder.

Betande hästar

7 tips vid stödsådd av betesmark

Har man upptrampade betesmarker som utsatts för hårda påfrestningar gäller det att agera och nyetablera eller stödså betesvallarna. Vi ger dig tips på hur du stödsår din betesmark.

Lamm på halmbädd

7 tips för att öka lammets överlevnad

Tackor och lamm behöver extra omvårdnad tiden innan och efter lamning. Lär dig hur du kan hjälpa dina djur.