Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Berika din hunds liv

Berikning är olika sätt att låta din hund få utlopp för sina naturliga beteenden i en annars rätt onaturlig vardag. Alla hundar mår bra av att få sitt liv berikat och även om man kan anpassa berikningen efter rasen så är det väldigt individuellt vad som krävs för att göra just din hund lyckligare. Att låta hunden vara hund gör den mer harmonisk och kan förebygga eller dämpa oönskade beteenden.

Här kommer lite tips på hur du kan berika din hunds liv:

Mat

Hunden är en jägare och hur bekvämt det än är att få sin mat i en skål är det inte naturligt för hunden. Prova att ge mat på en matta där den får lukta och nosa efter maten. Göm maten runt om i hemmet eller släng ut maten över gräsmattan så får hunden leta efter sin mat. Det sysselsätter hjärna och nos och uppskattas av de flesta hundar. Man kan också blanda i lite olika tillbehör i maten. Ett rått ägg, frukt och bär eller grönsaker ger hunden en ny upplevelse av både smak och lukt! Bor ni så ni kan gå ut i skogen under bärsäsongen är det många hundar som kan lära sig att lukta fram kantareller eller blåbärsris, se till att vara snabb med att plocka lite till dig själv också.

Rörelse

När du är ute och går med din hund, prova att låta hunden styra vart ni ska. Låt den får nosa sig fram genom terrängen och lämna gärna stigen. På köpet tränar både du och hunden era micro-muskler som är bra för balansen! När ni ändå har lämnat stigen kan du passa på att låta hunden kliva över stockar, balansera på stenar och leta godis eller mat i terrängen. Du kan även gömma godis i en stubbe eller i barken på ett träd och låta hunden nosa sig fram över stock och sten. Om du har en tillförlitlig inkallning på din hund så låt den vara lös att springa, hoppa och leka fritt i naturen, gärna med en annan hundkompis! Om du inte helt litar på din hunds inkallning kan du ändå erbjuda den detta genom att ha en löplina så du kan fånga in hunden.

Miljö

Har du en hund som trampar runt mycket innan den lägger sig kan du erbjuda den flera olika filtar och kuddar, ju mer desto bättre! De vill skapa en msyig sovplats och att få bädda ner sig i ett hav av kuddar och filtar gör dessa hundar extra glada. Du kan även erbjuda olika sovplatser runt om i hemmet för din hund eller om det är en hund som vill ha koll, se till att den har en plats att se ut genom ett fönster.

Bara fantasin sätter gränser, se till just din hund vad den hade uppskattat och tänk på variationen. Hundar lär sig snabbt! Sprider du alltid ut maten på samma ställe så blir hunden snabbare och snabbare på att hitta den så våga tänka om och tänka nytt för att överraska hunden. Det finns även många aktiveringsleksaker och spel för hundar som dom kan ägna sig åt och få tänka och klura. Variera gärna maten i leksakerna för att få olika svårighetsgrader. Ta första steget idag till ett rikare hundliv!

Inne- och Utekatter - en guide

Sund Premium Hund Insekt - Intervju

Sund Premium Hund Insekt - Info

En gyllene julafton för din hund

En gyllene julafton för din hund

Praktiska tips när du får kattungar

Kanin- & marsvinsfoder

Hitta rätt foder till din kanin eller marsvin

Förbered din hund inför jaktsäsongen

Så förbereder du din hund. Här är några tips på vägen.

Midsommar för dig och dina djur

Anpassa firandet efter dina djurs behov. Njut av god matt och umgänge och ha samtidigt koll på att ditt djur inte råkar äta lök, vindruvor, nötter, gräslök eller mat som innehåller mycket salt. Detta är exempel på extremt giftiga råvaror för din katt och hund.

Giftiga sommarväxter, vilka är de?

17 växter som kan vara farliga för både dig och dina djur!

Ren och välvårdad hund, katt eller kanin?

5 anledningar till varför du ska tvätta dina smådjur med produkter från Espree.

Julväxterna – en dold fara för husdjuren

Växter i hemmen kan utgöra en fara för dina djur. Välj växter med omsorg och var uppmärksam på ditt djurs beteende.

Hur bygger man valpen från grunden?

Tips på hur du ger din valp ett långt och friskt liv.

Rapssåpa - för ditt husdjur

Den dryga rapssåpan kan med fördel användas som schampo till djur. Testa du också!

För snabb tillväxt hos valpen av protein?

Så ska du tänka kring din valps behov av protein och energi.

Kosttillskott för valpen – behövs det?

Det ska du tänka på för att undvika tillväxtstörningar i din växande hunds skelett och följdsjukdomar därefter.