Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Kalv på halmbädd

Så får du en bättre stallmiljö utan gift

Stalosan är en desinfektionsprodukt som motverkar bakterier, svampar, virus och parasiter. Det är inte giftigt, varken för djur eller människor. Produkten kan användas i alla typer av stall oavsett inhysningssystem, är säker för miljön och ger ingen korrosion på stallinventarier. Stalosan är en koncentrerad produkt, med låg dosering vilket dessutom gör den prisvärd.

Stallmiljöer och liggytor är ofta fuktiga miljöer med ett högt pH där mikroorganismer trivs. Genom att binda både ammoniaken och fukten arbetar Stalosan på två sätt för att motverka de skadliga mikroorganismerna. Dels genom att sänka pH-värdet, dels genom att torka upp liggytorna i stallet.

Att få ner pH:t i miljön gynnar också djurets eget försvar mot dessa skadliga mikroorganismer. Hudens naturliga försvar består bland annat av talg, en skyddande hinna med ett lågt pH. Allt som skadar hinnan, som t.ex. ammoniak, kalk, tvättmedel och liknande minskar djurens skydd mot infektioner.

Tack vare Stalosans låga pH och att de skapar en ogynnsam miljö för de skadliga mikroorganismerna – samtidigt som det förstärker hudens naturliga försvar – förbättras djurhälsan och kan därmed motverka problem såsom mastit, klövproblem, höga celltal och diarré hos kalvar.

Så här doserar du Stalosan:

Liggytor

Strö motsvarande 50 g/m² i veckan så jämnt som möjligt på liggytan, främst under juvret, bakre delen av liggbåsen och fuktiga ställen. Stalosan strös med fördel ovanpå det strömedel som används i liggbåsen. Stalosan kan också blandas med ströet innan det sprids ut förutsatt att man kan åstadkomma en jämn inblandning eftersom en ojämn applicering ger en sämre effekt.

Djupströbäddar

I djupströbäddar strös Stalosan på toppen motsvarande 50 g/m², helst dagligen och framför allt där korna brukar ligga.

Kalvar

För kalvar rekommenderar vi att Stalosan strös ut med 100 g/m² en gång i veckan. Använd extra Stalosan, gärna dagligen, i områden med synlig gödsel/diarré. När kalvarna blivit 3 månader kan man övergå till att strö en gång i veckan. Man kan med fördel kasta Stalosan över ströbädden och mot inredningen för att skapa damm vilket säkrar en effektiv fördelning.

Källa: Svenska Foder

Förberedelser för att skaffa grisar

Läs mer här ->

Kalvnäring

Läs mer här ->

Bete för nöt

Läs mer här ->

Till betet- Deltamin Slick Vitlök

Läs mer här ->

Råmjölksersättning till kalv

Läs mer här ->

Råmjölkersättning till lamm

Läs mer här ->

Vässa din fårproduktion året runt

Elektrolyter till kalvar

Motverkar vätskebrist och diarré

Lamm i stall

Checklista vid lamning

När årets lamningssäsong närmar sig, innebär det en intensiv period för dig som är lammproducent. Här får du 8 konkreta tips som är bra att ha till hands.

Stängseltips för beteshagar

Vad du ska tänka på när du ska stängsla dina beteshagar.

Stalosan F - Effektiv hygien med lågt pH

Stalosan F avdödar bakterier, virus, svampar och parasiter. Den är därför mycket effektiv mot mikroorganismer som kan orsaka diarré, koccidios, ledinfektioner, klövproblem, höga celltal, mastit och hudsår.

Därför bör du göra en grovfoderanalys

Komponera foderstaten till dina djur för att täcka deras behov på bästa sätt.

Hov i ströprodukt

Rätt ströprodukt, vi har den!

Smaken är som, ja, ni vet resten av meningen! Därför har vi ett stort urval av ströprodukter, både vad gäller form och råvara. Dessutom kan man med fördel blanda olika sorter.

Tackor och lamm på bete

Detta bör en tacka äta

För att din tacka ska kunna föda starka och livskraftiga lamm som tidigt börjar dia, är det viktigt att den dräktiga tackan får foder av hög kvalité och att hennes näringsbehov blir tillgodosett.

Får på bete

Detta ska du tänka på inför fårens betessäsong

Huvudregeln är att dina får ska vara ute under sommaren. Tänk bland annat på ett bra och rikligt dricksvatten och hur du ska hantera dina stängsel. Vi ger dig flera tips inför betessäsongen!

Får på bete

Foderguide för lamm, tacka och bagge

Vi ger dig tips på vilka foder du ska ge till dina djur.

Vallgräs

Vilken vallfröblandning ska jag välja?

OptiVall står för starka vallfröblandningar med hög kvalitet och väl provat sortmaterial i Sverige. Vallfröblandningarna har spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och ett sortiment som passar från norr till söder.

Betande hästar

7 tips vid stödsådd av betesmark

Har man upptrampade betesmarker som utsatts för hårda påfrestningar gäller det att agera och nyetablera eller stödså betesvallarna. Vi ger dig tips på hur du stödsår din betesmark.

Lamm på halmbädd

7 tips för att öka lammets överlevnad

Tackor och lamm behöver extra omvårdnad tiden innan och efter lamning. Lär dig hur du kan hjälpa dina djur.