Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Råmjölksersättning till kalv

Råmjölksersättning till kalv – Provita Colostrum Concentrate Calf

Kalven föds utan antikroppar eftersom det inte sker någon överföring till kalven via moderkakan hos nötkreatur. Vilket innebär att när de föds, saknar de ett aktivt immunförsvar. Via råmjölken får kalven i sig antikroppar som hjälper till att utveckla immunförsvaret. Ett otillräckligt upptag av antikroppar innebär en högre risk för kalven att drabbas av sjukdomar, vilket kan leda till ökad kalvdödlighet.

Eftersom upptaget av antikroppar genom tunntarmsslemhinnan börjar avta redan efter 4 timmars ålder, är det av yttersta vikt att ge kalven den första råmjölksmåltiden så fort som möjligt. Det rekommenderas att kalven ska ha konsumerat, 10–12% av sin födelsevikt, råmjölk inom 4–6 timmar efter födseln för att säkerställa upptaget av antikroppar. Mjölkraskalvar bör erbjudas 3–4 liter råmjölk ur nappflaska snarast efter födseln. För dikalvar ligger huvudfokuset på att få dem att börja dia på kon så fort som möjligt. Skulle dikalven ha svårt att resa sig är det bra om man kan ge dem råmjölk via flaska för att de ska piggna till och klara av att komma upp och dia på egen hand.

Inför kalvningssäsongen är därför råmjölksersättning en bra försäkring att ha hemma. Vår råmjölksersättning till kalv innehåller en hög halt torkad råmjölk med tillsats av äggpulver och vitaminer, vilket innebär en bra näringskälla för kalven samt höga nivåer av de fettlösliga vitaminerna A, D och E. Sammansättningen i råmjölksersättningen är för att komplettera kons råmjölk, om tillgången på råmjölk är begränsad eller av sämre kvalitet. Råmjölksersättningen ger energitillförsel som både är direktverkande och mer långtidsverkande, vilket gör att kalven kommer i gång att dia snabbare på egen hand. Pulvret vispas ned i varmvatten och ges sedan till kalven med nappflaska eller vid behov sond.

Till betet- Deltamin Slick Vitlök

Läs mer här ->

Råmjölkersättning till lamm

Läs mer här ->

Vässa din fårproduktion året runt

Elektrolyter till kalvar

Motverkar vätskebrist och diarré

Lamm i stall

Checklista vid lamning

När årets lamningssäsong närmar sig, innebär det en intensiv period för dig som är lammproducent. Här får du 8 konkreta tips som är bra att ha till hands.

Stängseltips för beteshagar

Vad du ska tänka på när du ska stängsla dina beteshagar.

Stalosan F - Effektiv hygien med lågt pH

Stalosan F avdödar bakterier, virus, svampar och parasiter. Den är därför mycket effektiv mot mikroorganismer som kan orsaka diarré, koccidios, ledinfektioner, klövproblem, höga celltal, mastit och hudsår.

Därför bör du göra en grovfoderanalys

Komponera foderstaten till dina djur för att täcka deras behov på bästa sätt.

Hov i ströprodukt

Rätt ströprodukt, vi har den!

Smaken är som, ja, ni vet resten av meningen! Därför har vi ett stort urval av ströprodukter, både vad gäller form och råvara. Dessutom kan man med fördel blanda olika sorter.

Tackor och lamm på bete

Detta bör en tacka äta

För att din tacka ska kunna föda starka och livskraftiga lamm som tidigt börjar dia, är det viktigt att den dräktiga tackan får foder av hög kvalité och att hennes näringsbehov blir tillgodosett.

Kalv på halmbädd

Så får du en bättre stallmiljö utan gift

Letar du efter en prisvärd desinfektionsprodukt som kan användas i alla typer av stall och som inte är giftigt, varken för djur eller människor?

Får på bete

Detta ska du tänka på inför fårens betessäsong

Huvudregeln är att dina får ska vara ute under sommaren. Tänk bland annat på ett bra och rikligt dricksvatten och hur du ska hantera dina stängsel. Vi ger dig flera tips inför betessäsongen!

Får på bete

Foderguide för lamm, tacka och bagge

Vi ger dig tips på vilka foder du ska ge till dina djur.

Vallgräs

Vilken vallfröblandning ska jag välja?

OptiVall står för starka vallfröblandningar med hög kvalitet och väl provat sortmaterial i Sverige. Vallfröblandningarna har spetsade egenskaper, bred genetisk sortvariation och ett sortiment som passar från norr till söder.

Betande hästar

7 tips vid stödsådd av betesmark

Har man upptrampade betesmarker som utsatts för hårda påfrestningar gäller det att agera och nyetablera eller stödså betesvallarna. Vi ger dig tips på hur du stödsår din betesmark.

Lamm på halmbädd

7 tips för att öka lammets överlevnad

Tackor och lamm behöver extra omvårdnad tiden innan och efter lamning. Lär dig hur du kan hjälpa dina djur.