Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Två betande hästar

4 tips för din hästs betessäsong

Betessäsongen är en härlig tid för hästen, och för dig som har häst. Men för att göra den tiden ännu mer härlig och säker, finns det en del saker man ska hålla i huvudet. Här har vi listat några komihåglappar!

1. Inspektera hagarna

Hästar undviker oftast giftiga växter när de har annat att äta, men i slutet på sommaren när betet blir magert kan hästarna äta utav giftiga växter i brist på annat.

2. Hjälp hästen inifrån

Redan när första grässtråna kommer och man låter sina hästar beta kortare stunder är det bra att ge HippoSelection Yea-Sacc. Produkten är en levande jäststam som gynnar tarmfloran. Enkelt förklarat så ser “jästen” till att stärka de goda bakterierna i tarmen. Vid foderbyten måste mikrofloran ställa om sig i hästens tarm och jästen gör denna omställning skonsam, så att de bra bakterierna håller sig starka.

3. Vatten, salt & mineraler för hästar

Det är viktigt att hästarna har tillgång till vatten, salt och mineraler i hagen. Varma sommardagar konsumerar de oftast mer vatten så se till att hålla välfyllda vattenkar. Svettas hästen mycket vid träning är det även viktigt att återställa elektrolyt- och saltförluster. Då är HippoSelection Elektrolyt utmärkt för att snabbt återställa balansen av natrium, klorid och magnesium. Tänk på att redan vid en måttlig vatten- och saltförlust påverkas hästen negativt med bland annat prestationsnedsättning som följd.

4. Stödutfodra vid behov

När betet får förväxa lite så minskar oftast näringsinnehållet. Tränas hästen som vanligt bör den eventuellt stödutfodras. Gör alltid en daglig visitation för att upptäcka eventuella sår men även för att göra en hullbedömning av hästen. Hur ser överlinje och muskelmassa ut?