Fria returer

Snabba leveranser

Öppet köp i 30 dagar

Varför stiger produkter i pris?

Fläckguiden - din guru!

Färg:

Gnugga fläcken med Ocean Grönsåpa. Starkt färgad fläck på ljusa plagg behandlas därefter med Ocean Oxi fläckspray. Tvätta därefter som vanligt.

Gräs:

På färgade plagg – gnugga med Ocean grönsåpa eller Ocean Grovrent. Tvätta därefter som vanligt. På ljusa färgäkta plagg använd Ocean Oxi fläckspray före tvätt.

Juice:

Behandla med Ocean Grovrent. Vid starkt färgad juice kan man behöva använda Ocean Oxi fläckspray för att bleka bort fläcken eller tvätta med tvättmedel och Ocean Oxi Fläck&Blek.

Kaffe:

Skölj genast med kallt vatten.
Kaffe med grädde/mjölk– använd Ocean Grovrent före tvätt. På ljusa plagg kan kvarvarande fläck avlägsnas med Ocean Oxi fläckspray före tvätt.

Klister:

Beroende på vilken sorts klister som använts är det svårt med generella råd men prova att gnugga med Ocean Grovrent eller Ocean grönsåpa före tvätt.

Kräks:

Skölj med ljummet vatten. Kvarvarande färgad fläck på ljusa plagg kan behandlas med
Ocean Oxi fläckspray före tvätt.

Kåda: 

Lös upp fläcken med ren sprit som t.ex. rödsprit före tvätt i så varmt vatten som materialet tål.

Lera:

Skölj med ljummet vatten och behandla med Ocean Grovrent före tvätt.

Läppstift:

Gnugga med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent före tvätt vid så hög temperatur som materialet tål.

Mjölk:

Gnugga med Ocean Grovrent och tvätta som vanligt.

Mögel:

Mögel kan vara svårt att få bort om det ”krypit in” i tyget. Försök med Ocean Oxi fläckspray flera gånger. Vid färgat tyg, prova första på undanskymt ställe.

Olja: 

Gnugga med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent före tvätt.

Rost:

Oxalsyra är det effektivaste medlet men även vinsyra eller citronsyra löser rostfläckar.

Rödvin:

Spraya på Ocean Oxi Fläckspray och låt verka några minuter. Upprepa behandlingen om det behövs. Ibland behöver plagget/duken inte ens tvättas efteråt.

Skokräm:

Gnugga med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent före tvätt i så hög temperatur som materialet tål. Om fläcken är kvar kan den behandlas med Ocean Oxi fläckspray.

Smink:

Gnugga med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent. Vid stark färgfläck på ljusa plagg använd även Ocean Oxi fläckspray och tvätta vid så hög temperatur som materialet tål

Sot: 

Gnugga med Ocean Grönsåpa och tvätta som vanligt.

Stearin:

Lägg plagget i frysen (gärna i en plastpåse). Bryt bort det frysta, spröda stearinet.
Den sista resten av stearinet kan avlägsnas genom att lägga på ett läskpapper och stryka med ett strykjärn. Gnugga med Ocean Grovrent och tvätta som vanligt.

Svett:

Gnugga med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent före tvätt.

Sås:

Gnugga fläcken med Ocean Flytande Bastvätt eller Ocean Grovrent före tvätt. Vid stark färg på såsen, t.ex. tomatsås eller ketchup kan Ocean Oxi fläckspray behöva användas för att bleka bort fläcken. Pröva färgäktheten på ett undanskymt ställe.

Te:

Skölj genast med kallt vatten. Te med grädde/mjölk– använd Ocean Grovrent före tvätt.
På ljusa plagg kan kvarvarande fläck avlägsnas med Ocean Oxi fläckspray före tvätt.

Tjära:

Gnugga med Ocean Grönsåpa och varmt vatten före tvätt med tvättmedel och
Ocean Oxi Fläck&Blek.

Trycksvärta:

Gnugga med Ocean Grönsåpa före tvätt.

Tuggumi:

Lägg plagget i frysen (gärna i en plastpåse). Bryt bort det frysta, spröda tuggumit. Den sista resten av tuggumit kan avlägsnas genom att lägga på ett läskpapper och stryka med ett strykjärn. Gnugga med Ocean Grovrent och tvätta som vanligt.

Tuschpenna:

Försök först med sprit som t.ex. rödsprit. Annars behandla med Ocean Oxi fläckspray före tvätt med tvättmedel och Ocean Oxi Fläck&Blek.

Ägg:

Gnugga med Ocean Grovrent och tvätta som vanligt.

Öl:

Lätt att lösa med ljummet vatten. Eventuellt med lite Ocean Grovrent.

Källa: Ocean

Ocean Sköljmedel
59:-

Ocean Sköljmedel

Mjukmedel Sommaräng är ett milt parfymerat sköljmedel med hög koncentration för att vara riktigt drygt. Mjukmedlet fungerar både i kallt och varmt vatten och en flaska räcker till upp till 56 tvättar.

Ocean Dubbeldryg
349:-

Ocean Dubbeldryg

DubbelDryg Kulörtvätt Sensitive är ett drygt och miljövänligt oparfymerat tvättmedel som är skonsamt för kläderna, din plånbok och för vår miljö. Att tvättmedlet är drygt innebär att du bara behöver dosera 25 ml/tvätt. Ocean har räknat ut att en förpackning kan räcka till upp till 238 tvättar. Tvättmedel kan användas från 30° handtvätt till tvätt i 90°. Oparfymerat för att passa dig som är känslig för dofter eller har känslig hud.Nu är Dubbeldryg också klimatneutralt, vilket innebär att det inte bidrar till något utsläpp av koldioxid.

Ocean Grovrent
från 59:-

Ocean Grovrent

Grovrent är ett rengöringsmedel som hjälper till att enkelt och effektivt ta bort de allra svåraste fläckarna. Ocean Grovrent hjälper dig bli kvitt fläckar från exempelvis fett, gräs och olja och är mycket bra för rengöring av duschutrymmen, spisfläktar, golv, utemöbler eller som fläckutlösare för textilier innan tvätt. Rengöringsmedlet går att använda på alla typer av material som tål vatten. Passar även bra till rengöring av djurstallar, kattlådor, hundgårdar eller kaninburar. Märkt med Bra Miljöval. Klimatneutralt tillverkad i Sverige och förpackning av Bioplast.

Ocean Rapssåpa
från 69:-

Ocean Rapssåpa

Rapssåpa 1 liter rengör från golv till tak utan kemikalier. OCEAN Rapssåpa är en kretsloppsbaserad universalrengörare baserad på svensk raps. Såpan är tillverkad av förnyelsebara råvaror som raps- pch kokosolja som ger en frisk och behaglig doft efter rengöring. Passar för rengöring av stengolv, stentrappor, plastgolv, obehandlat trä, oljebehandlade trägolv, kakel, sanitetsgods samt för ungsrengöring. Det går även bra att använda Rapssåpa 1 liter för rengöring av spenar på kor samt som rengöring och smörjmedel för karleder på hästar men även som djurschampo. 

Ocean Universalpasta 250 g
119:-

Ocean Universalpasta 250 g

Universalpasta är en dryg och effektiv problemlösare som fungerar till all typ av rengöring. Universalpastan kan användas för att göra rent allt från diskbänkar, kastruller och kakel till däckfälgar och båtar.Universalpastan från Ocean är skonsam för miljön och är biologiskt nedbrytbar. Märkt med EU Ecolabel.Rengöringssvamp medföljer i burkens lock.

Ocean Spolglans 0,5 Liter
39:-

Ocean Spolglans 0,5 Liter

Spolglans 500 ml ger glänsande ren disk utan torkfläckar. Passar till alla diskmaskiner. Spolglansen från OCEAN rengör även diskmaskinen från kalkavlagringar.